Leafs biedt persoonlijke begeleiding op maat aan kinderen en jongeren. Wij bieden individuele begeleiding wanneer ondersteuning nodig is in het dagelijkse leven. Dit kan gaan om begeleiding bij praktische zaken zoals omgaan met geld of letten op gezondheid en hygiƫne. Het kan ook gaan om het leren omgaan met anderen of grenzen bewaken. Ondersteuning kan thuis, op kantoor of op school/dagbesteding plaats vinden.

Wij staan voor werken zonder wachtlijsten. Dit om ervoor te zorgen dat er begeleiding voor je klaar staat wanneer je dit nodig hebt en niet wanneer het voor de organisatie past. Het traject begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek proberen we de hulpvraag duidelijk te krijgen en kijken we wat we hierin van elkaar verwachten en kunnen betekenen. Bij een wederzijdse klik gaan we samen aan de slag!

Na dit gesprek gaan wij samen aan de slag. Wij staan voor zorg op maat, elk kind en situatie is anders, dus ook elk plan en vorm van begeleiding is anders. Er wordt in overleg gekozen wanneer de begeleiding of ondersteuning van start zal gaan, wanneer en voor hoeveel uren dit zal zijn. Alles omtrent de begeleiding gebeurt in overleg.