Het aantal thuiszitters (leerlingen die langer dan drie maanden geen onderwijs krijgen) is nog steeds veelvoorkomend. Ieder kind is anders en daarmee wat ze nodig hebben in het onderwijs ook. Dit vergt maatwerk, kennis en inzet, iets waar niet altijd tijd of ruimte voor is binnen het onderwijs.

Leafs begeleiding kijkt samen met een orthopedagoog en ervaren begeleiders hoe we ‘thuiszitters’ of kinderen waarbij het risico aanwezig is dat het kind thuis komt te zitten, mee kunnen laten draaien in de klas. De begeleiding ’thuiszitters’ is voor zowel regulier basisonderwijs als speciaal (basis)onderwijs.

Wij staan voor werken zonder wachtlijsten. Dit om ervoor te zorgen dat er begeleiding voor je klaar staat wanneer je dit nodig hebt en niet wanneer het voor de organisatie past. Het traject begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek proberen we de hulpvraag duidelijk te krijgen en kijken we wat we hierin van elkaar verwachten en kunnen betekenen. Bij een wederzijdse klik gaan we samen aan de slag

Wij staan voor zorg op maat, elk kind en situatie is anders, dus ook elk plan en vorm van begeleiding is anders. Er wordt in overleg gekozen wanneer de begeleiding of ondersteuning van start zal gaan, wanneer en voor hoeveel uren dit zal zijn. Alles omtrent de begeleiding gebeurt in overleg.