Sommige kinderen hebben wat meer moeite om mee te komen in de klas. Dit kan bijvoorbeeld tot uiting komen door niet te luisteren, onrustig gedrag, korte concentratie, zich niet kunnen zetten tot de taak, enz.

Leafs komt meekijken in de klas en kijkt naar wat de ondersteuningsbehoefte is van het kind. Wij ondersteunen de leerkracht bij het in kaart brengen van wat werkend is voor het kind en hoe dit te implementeren in de groepssetting. Leafs biedt 1 op 1 begeleiding buiten de klas of in de klas, kijkend naar wat de behoefte van het kind is.

Wij staan voor werken zonder wachtlijsten. Dit om ervoor te zorgen dat er begeleiding voor je klaar staat wanneer je dit nodig hebt en niet wanneer het voor de organisatie past. Het traject begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek proberen we de hulpvraag duidelijk te krijgen en kijken we wat we hierin van elkaar verwachten en kunnen betekenen. Bij een wederzijdse klik gaan we samen aan de slag

Wij staan voor zorg op maat, elk kind en situatie is anders, dus ook elk plan en vorm van begeleiding is anders. Er wordt in overleg gekozen wanneer de begeleiding of ondersteuning van start zal gaan, wanneer en voor hoeveel uren dit zal zijn. Alles omtrent de begeleiding gebeurt in overleg.